1.3.12

Un centenar de persones a la 1a jornada en RSO


01/03/2012
La FCVS organitza un cicle de jornades en Responsabilitat Social de les Organitzacions no lucratives (RSO). La primera d’elles que s’ha fet aquest dimecres a Barcelona, ha estat tot un èxit, tant pel que fa a l’assistència com per la valoració dels continguts.

Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, i Enric Madrigal, Director d’Entre 2 Mons (E2M), han estat els formadors de la jornada Escenari 2013: Canviem o ens canvien? que s’ha dut a terme aquest dimecres 29 de febrer a la Casa del Mar de Barcelona amb l’assistència d'un centenar de persones.

Es tracta de la primera jornada d’un cicle que inicia la FCVS amb la voluntat de donar eines a les entitats socials per tal d’iniciar o millorar la seva relació amb empreses privades.

Superant la filantropia

La relació entre empreses i entitats està anant més enllà del que havia estat habitual fins ara. La filantropia està deixant pas a la inversió social, i les empreses ja no volen donar diners a projectes socials a canvi de visibilitat sinó que van més enllà i es plantegen qüestions com el voluntariat corporatiu, els projectes conjunts o l’aprenentatge de nous models de gestió.

Així ho han explicat els dos formadors de la sessió però també el president del Grup de Treball de RSE de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Santacreu, durant l'obertura de la jornada. Santacreu ha assegurat que, si bé és cert que algunes empreses han estat capdavanteres en aquesta qüestió, cada vegada són més les empreses que s’hi estan sumant. Considera que formacions com les que organitza la FCVS són molt necessàries per fer un apropament entre empresa i entitat. En aquest sentit també ha parlat el director del Consell de Cambres, Narcís Bosch, que s'ha mostrat molt orgullós de poder participar en aquest procés i ha assegurat que el Consell de Cambres veu la col·laboració entre empreses i entitats com a estratègica.

Preparant-nos pel 2n Marketplace

De fet, l’objectiu de la FCVS és justament aquest: “després del Marketplace del 2011 ens plantegem el 2012 com un any de formació i de preparació de cara al 2013, any en què farem la segona edició del Marketplace”, ha explicat la presidenta de la FCVS, Francina Alsina.

L’objectiu de la FCVS és poder fer una formació cada trimestre a cada capital catalana. En breu es convocaran les properes sessions.

FOTO1: Josep Santacreu, Francina Alsina i Narcís Bosch durant l'obertura de la jornada
FOTO2: Josep Maria Canyelles (dret) i Enric Madrigal (assegut) impartint la formació

Font: FCVS